You are not connected. Please login or register

Pritužbe roditelja na sagu o vampirima Sumrak

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Pritužbe roditelja na sagu o vampirima Sumrak Empty Pritužbe roditelja na sagu o vampirima Sumrak on Fri Apr 16, 2010 11:27 pm

FilmoholliC

FilmoholliC
Administrator
Administrator
Američka književnica Stefani Majer, jedan od najpopularnih autora knjiga za mlade posle Džoane Rouling, ima još jednu sličnost sa škotskom koleginicom: roditelji i nastavnici se često žale na njene romane i filmska ostvarenja rađena po njenim romanima.

Saga "Sumrak" prodata u višemilionskom tiražu, našla se na petom mestu godišnjeg izveštaja o "kontroverznim" knjigama koje je u sredu objavilo Američko udruženje biblioteka.

Serijal Stefani Mejer o vampirima i mladalačkim ljubavima, na meti je kritika zbog seksualnih elemenata, a u udruženju biblioteka veruju da "Sumrak" izaziva kontroverze i zbog opšteg osećanja neugodnosti kad je reč o natprirodnim pričama.

Pritužbe roditelja na sagu o vampirima Sumrak Prituz10

Stefani Mejer

"Romani o vampirima su godinama meta, a knjige iz serijala `Sumrak' su toliko popularne, da su mnogi ljudi kojima smetaju priče o vampirima, fokusirani na nju", kaže Barbara Džouns, direktorka Ureda udruženja biblioteka za intelektualnu slobodu. Razna hrišćanska udruženja godinama su protestovala zbog magija i natpriodnih sila koje se pojavljuju u serijalu o dečaku-čarobnjaku Hariju Poteru (Harry Potter) u knjigama Džoane Rouling.

Preuzeto sa filmske.com.


_________________
Pritužbe roditelja na sagu o vampirima Sumrak Paja10
View user profile http://forumofilmovima.forumotion.com

Bieberova4ever♥

Bieberova4ever♥
Pa mozda neki film, tu i tamo....
Pa mozda neki film, tu i tamo....
znam za ovo..

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum