You are not connected. Please login or register

Cameron Diaz

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Cameron Diaz Empty Cameron Diaz on Tue Apr 13, 2010 9:21 am

Mr. Wyatt

Mr. Wyatt
Pa mozda neki film, tu i tamo....
Pa mozda neki film, tu i tamo....
Kameron Mišel Dijaz (engl. Cameron Michelle Díaz) je američka filmska glumica, koja je rođena 30. avgusta 1972. godine u San Dijegu (Kalifornija, SAD).

Cameron Diaz 142tvlu

Rođena u San Dijegu (Kalifornija, SAD), od oca Emilija Dijaza i majke Bili Erli. Otac joj je bio poreklom sa Kube, dok majka ima englesko, nemačko i indijansko poreklo.

Sa 16 godina počinje da radi kao model u Elle modelling agency, a nakon završetka Long Beach Polytechnic High School, seli se u Japan. Nakon nekog vremena se vraća u SAD i još nekoliko godina radi kao model širom sveta za velike modne kompanije.

Njezina filmska karijera počinje sa ulogom u filmu Maska sa glumcem Džimom Kerijem. Iako nije imala prethodnog iskustva sa glumom, za taj film je unajmljena kao glavna glumica. Nakon toga upisuje se na časove glume i igra u nekoliko niskobudžetnih filmova kao što su: The Last Supper (1995), Feeling Minnesota (1996), i She's The One (1996). Na velika filmska vrata se vraća sa filmom My Best Friend's Wedding, 1997. godine u kome je igrala zajedno sa Džulijom Roberts. Godinu dana kasnije snima veliki filmski hit There's Something About Mary, sa kojim osugurava status velike filmske zvezde. Kasnije igra u filmu Biti Džon Malkovič, za koga je nominova Zalatnim globusom, BAFTA i SAG, kao najbolja sporedna glumica. Posle toga igra u filmovima kao što su: Čarlijevi anđeli (2000), Šrek (2001), Vanilla Sky (2001), Bande Njujorka (2002), Charlie's Angels: Full Throttle (2003) i Šrek 2 (2004).

View user profile

2Cameron Diaz Empty Re: Cameron Diaz on Tue Apr 13, 2010 10:07 pm

FilmoholliC

FilmoholliC
Administrator
Administrator
obozavam crlijeve andjele!


_________________
Cameron Diaz Paja10
View user profile http://forumofilmovima.forumotion.com

3Cameron Diaz Empty Re: Cameron Diaz on Sat Apr 17, 2010 4:38 am

Bieberova4ever♥

Bieberova4ever♥
Pa mozda neki film, tu i tamo....
Pa mozda neki film, tu i tamo....
super je Smile

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum