You are not connected. Please login or register

Kristen Stewart

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Kristen Stewart Empty Kristen Stewart on Sun Aug 15, 2010 10:33 pm

TwilightGirl

TwilightGirl
S vremena, na vreme....
S vremena, na vreme....
Kristen Jaymes Stewart (Los Angeles, 9. aprila 1990.) američka je filmska glumica. Poznata je po ulogama u Soba panike, Zathuri, In The Land of Women, Glasnici zla i Sumraku.
Kristen Stewart je rođena u Los Angelesu, gdje trenutačno živi sa svojom porodicom. Potječe iz oporodice koja je oduviek u glumačkom poslu, stoga nije čudno što je i sama veoma brzo stala pred televizijske i filmske kamere. Njen otac John Stewart je reditelj i televizijski producent, koji radi za Fox, a majka, Jules Mann-Stewart, scenarista je porieklom iz Australije. Kristen ima trojicu braće, gitarista Camerona Stewarta, biološkog brata, te Dane-a i Taylora, usvojenu braću.
Karijeru je započela kad joj je bilo samo osam godina. Jedan ju je glumački agent zapazio kako glumi u školskoj predstavi, na osnovu čega je dobila malu ulogu u Disneyevu projektu "Trinaesta godina". Veći je deo djetinjstva provela pojavljujući se u filmovima kao kćer glavnog junaka, a filmski su joj roditelji bili neke od najvećih glumačkih zvezda, poput Jodie Foster, Dennisa Quaida ili Sharon Stone. Završivši sedmi razred osnovne škole, školovanje je nastavila u dopisnoj školi, jer joj je glumačka karijera oduzimala sve više vremena.
Kristenina prva važnija uloga bila je u filmu Soba panike uz slavnu Jodie Foster. Za tu je ulogu dobila odlične kritike pa su ubrzo zaredali i novi poslovi u filmovima poput Đavolje ždrijelo, Misija bez dozvole, Iza vanjštine i drugima. Posebne je pohvale zavrijedila za film Speak, u kojem je - tada je imala 13 godina - fantastično interpretirala silovanu djevojčicu koja nakon tragedije prestaje govoriti.
Iako se posle pojavila u desetak hollywoodskih ostvarenja, tek je pred kraj 2007. godine dobila priliku da iskusi što znači biti zvezda. Tada je, naime, od rediteljice Catherine Hardwicke primila poziv da odigra ulogu Belle Swan u filmu Sumrak, prema istoimenom književnom predlošku Stephenie Meyer. Iako su se producenti nadali uspehu, euforija koja je zavladala pošto je film stigao u kina nadmašila je sva očekivanja.
Kristen je donedavno bila bliska prijateljica s glumicom Nikki Reed.
U slobodno vrijeme voli se zabavljati surfajući na talasima, u čemu je i prilično vješta, a opuštanje joj ide uz sviranje gitare. Velika je obožavateljica rock-muzike i u njen se CD-playeru može naći ponešto žestoka zvuka-obožava grupe Green Day, Nirvana, Beck, U2 i Radiohead, a večna su joj inspiracija i legendarni Beatlesi.
O njenom privatnom životu se ne zna mnogo, ali zna se da je od 13 godine školovana kod kuće. U intervjuu sa Vanity Fair-om 2008. godine, izjavila je da je u vezi sa glumcem Michaelom Angaranom, s kojim je glumila u filmu Speak. Trogodišnju vezu prekida u aprilu 2009., te sudeći po glasinama, sada je u vezi sa glumcem Robertom Pattinsonom, s kojim glumi u Sumrak sagi.

Filmografija

Godina Film Uloga Bilješka
2001. The Safety of Object Sam Jennings U ograničenom izdanju
2002. Soba panike Sarah Altman
2003. Đavolje ždrijelo Kristen Tilson
2004. Speak Melinda Sordino Nezavisni film
Misija bez dozvole Maddy
Iza vanjštine Lila U odraničenom izdanju
2005. Nemilosrdni ljudi Maya Osbourne U ograničenom izdanju
Zathura Lisa
2007. Glasnici zla Jess Solomon
U zemlji žena Lucy Hardwicke
The Cake Eaters Georgia Nezavisni film
U divljini Tracy Tatro
Cutlass Young Robin Kratki film
2008. Jumper Sophie
The Yellow Handkerchief Martine
Pikantne hollywoodske priče Zoe
Sumrak Bella Swan Glavna uloga
2009. Adventureland Em
Welcome to the Rileys Mallory
Mladi mjesec Bella Swan
K-11 Butterfly
2010. The Runaways Joan Jett
Pomračenje Bella Swan

Kristen Stewart Me
Kristen Stewart Kristen-stewart111
Kristen Stewart Kristen-stewart

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum